2014-10-22

Måndag 20/10

Idag ordnade vi, som hade skapande på fritids år 2, lite höstfika till alla tvåor och det blev en riktig succé. Vi bakade världens enklaste stekpannebröd som serverades rykande varm och till det hade vi också stekt äpplen i kanel och lite socker. Äppelmoset som vi gjorde förra veckan blev pricken över i:et och fungerade som ett alldeles utmärkt tillbehör till denna nyskapande rätt!  Nyfiken på att göra samma sak hemma? Lugn, här kommer receptet: 

Recept på stekpannebröd (Chapati) 

Du behöver: 

4 dl vetemjöl (eller annat glutenfritt "vitt mjöl" så som t.ex bovetemjöl)
2 krm salt
2 dl vatten
Gör så här
  1. Mät upp mjölet i en skål och tillsätt salt. Blanda i vattnet lite i taget och rör om tills du får en smidig deg.
  2. Häll några droppar olja på degen och rulla runt. Låt degen vila 20 minuter under bakduk.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 8 bitar. Rulla varje bit till en boll.
  4. Platta ut eller kavla bollarna till rundlar, ca 15 cm i diameter.
  5. Grädda i varm stekpanna, ca 45 sekunder på varje sida, tills degen pöser upp. Låt bröden svalna under duk.
Serveringsförslag: Ta tillvara på säsongens frukter och bär och stek 8 st äpplen tillsammans med 2 msk kanel och 1 msk socker. Kittlar dödsskönt i kistan! 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar