2014-12-14

Fredag 12/12

 Idag har vi tjuvstartat luciafirandet här på Gärdesskolan med flera olika luciatåg. Mycket angenämt tycker vi som fått njuta av alla fina sånger den här dagen. 

På fritids år 1 och 2 innebär ju även fredagar att eleverna får delta i en aktivitet med ipads. Då vi har aktiviteter med ipads så får eleverna själva välja vilka program de vill arbeta med. Vi har begränsat urvalet så tillvida att eleverna inte får gå ut på internet, utan de får välja bland de program som finns installerade på skolans ipads. 

Eftersom vi planerar aktiviteterna så att eleverna, i så stor utsträckning som möjligt, är två på varje ipad, så är det här en utmärkt sätt att träna turtagning på. Det är också ett bra tillfälle för eleverna att öva på sin kommunikativa förmåga, då det ofta uppstår situationer där eleverna behöver samtala med varandra, diskutera, uttrycka egna åsikter eller bemöta argument från kompisen, som så klart också har många bra idéer om hur arbetet ska fortskrida. 

Alla de appar som finns på ipadsen har också kopplingar till skolans övriga ämnen. I en app kan man t.ex skapa levande bilder och eleverna kan aktivt vara med och påverka såväl färg som form på de figurer som finns i appen. På så sätt kan de på ett informellt sätt utveckla sin kreativitet och sitt intresse för att skapa genom att forma bilder, något som eleverna har nytta av i ämnet bild. 

I andra appar kan eleverna öva på engelska, skapa egna låtar, räkna matematik eller lösa problem. Det är inte konstigt att den här aktiviteten är en av de populäraste bland våra elever, eftersom den erbjuder lärande på ett kreativt och roligt sätt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar